Povestea mea de alergare începe acum aproape 5 ani, în primăvara lui 2015. În postul Paștelui, din dorința de a slăbi, am combinat abstinența cu mișcarea. Am fost provocat de fiul meu, Bogdan, elev la LPS Bistrița la acea vreme, la crosul ”Gabriela Szabo”, și de acolo a început pasiunea mea pentru alergare. 

În timp, am citit despre atleții masters, și așa am ajuns să fiu legitimat FRA-CAM. Am participat la diferite competiții pe pistă, la sală și în aer liber, dar și la competiții stradale și montane, reușind, printre altele, să fiu campion național masters M45-2016 pe maraton și locul 4 la 100k/3 etape Ultrabug 2016.

Sunt un alergător polivalent, alerg cu ușurință. Iubesc foarte mult alergarea care te disciplinează, te ordonează. Ajungi să te cunoști pe tine însuți. Motto-ul meu este restabilirea echilibrului. Cred în mine cu o tărie de neclintit, dar în același timp, îmi ascult corpul. Este o conexiune cu mine însumi, într-o lume a alergării, cu un pic de adrenalină. Nu am fost străin față de sport, de mișcare, de munca fizică, pentru că, de mic locuiesc la sat și asta m-a ajutat să dobândesc o moștenire genetică sănătoasă. 

În decursul anului 2019, am obținut 3 titluri de campion masters la M 50 (3000 indoor, 10k șosea, alergare montană), argint 1500m indoor, argint mondial masters cu echipa reprezentativă pe semimaraton, pe echipe la Torun-Polonia, locul 10 european M50 individual, pe alergare montană la Janske-Lazne-Cehia. De asemenea, am obținut 4 podiumuri open și multiple podiumuri la categorie, pe tot parcursul anului.

Poveste, povestioară, dă sfoară în țară, de la Dorna până în Timișoara. Cine va alerga maratonul iar, Puma Bucovineană! Și, pentru asta, am ales Universitatea de Vest.

 

Sănătoși să fim și să ne veselim,

Puma Bucovineana.

Ținem legătura?

Te așteptăm

Bd. V. Pârvan 4, Timișoara 300223, Timiș
Vrei să fii voluntar?

Parteneri

Liberty Marathon © 2021. All rights reserved.

a daring project by EBIG