Am început să alerg în urmă cu aproximativ 4 ani, total întâmplător pentru mine. Nu mai făcusem sport aproape deloc din școala generală, când jucam volei. Eram și într-o perioadă mai neplăcută a vieții, fără job și fără o direcție anume.

Am descoperit blogul unui amic, pe care nu-l mai văzusem de ani de zile și care povestea despre cum aleargă maratoane, arătând total diferit față de cum îl știam eu. Mi s-a părut atunci incredibil, deoarece și el, ca și mine, nu prea avusese multe în comun cu sportul, mai ales cu alergatul. Am descoperit într-un articol de-al lui, cum s-a apucat el de alergat, printr-un program de 6 saptamani, începând de la 1 minut de alergare, alternat cu mers, si terminând cu 30 minute de alergare fără oprire. La momentul respectiv mi s-a părut irealizabil și am luat-o ca pe o provocare, mai ales că aveam destul de mult timp liber și oricum îmi scoteam cățelul la plimbare zilnic. Așa că am zis, hai să încerc, dacă amicul meu a putut, trebuie să pot și eu.

Am ajuns, desigur, după o lună jumătate, să alerg fără oprire, cam 25 de minute. Eram foarte bucuroasă, mai ales că reușisem să și slăbesc puțin. Am tot urcat, puțin câte puțin, și atunci am decis că alergarea va face parte din viața mea mereu, chiar daca n-o să fac performanță, doar pentru faptul că mi-a redat încrederea în mine, într-o perioadă destul de grea.

Am început să particip la competiții pe plan local și nu numai, prima cursă fiind cea de 2 km de la Timotion. Apoi, la curse de 5, 8, 10 km, ajungând în 2018 să alerg primul meu semimaraton. Apoi, anul trecut a urmat Viena City Maraton, precum și la cursa semimaraton UVT Liberty Marathon.

La primul meu semimaraton, precum și atunci când am trecut, prima data, de linia de finish, am descoperit niște senzații pe care nu le mai trăisem până atunci, care bineînțeles că mi-au dat dependență.

Așadar, chiar dacă nu mă situez prin cei fruntași în cadrul competițiilor, pentru mine înseamnă un câștig faptul că pot să termin fiecare cursă cu bine. Sper să fiu sănătoasă, ca să pot alerga cât mai mult de acum încolo.

UVT Liberty Marathon mi-a adus zâmbetul pe buze, atât prin organizarea impecabilă, cât și prin înclinarea spre motivarea participanților.

 

Succes in continuare!

Ținem legătura?

Te așteptăm

Bd. V. Pârvan 4, Timișoara 300223, Timiș
Vrei să fii voluntar?

Parteneri

Liberty Marathon © 2021. All rights reserved.

a daring project by EBIG