Totul a început simplu. Cu o cursă de 5 km, pe 15 aprilie 2018. O lună jumătate mai târziu, eram la prima ediție a UVT Liberty Marathon, la proba de 8,4 km. Deja aveam acest „virus” al alergării în mine și voiam tot mai mult. Motivația a fost destul de simplă: puterea exemplului. Făceam parte, deja de câțiva ani, din comunitatea de alumni OSUT, unde aveam prieteni care alergau deja, de ceva vreme, inclusiv pe distanțe lungi.

Acesta a fost primul impuls care m-a îndemnat să mă înscriu la prima cursă, la mai puțin de o lună de când mă apucasem să fac mișcare. De atunci, au urmat tot mai multe curse frumoase, presărate cu amintiri și prietenii memorabile. Un lucru pe care aș vrea să-l menționez, este faptul că, deși sună clișeic, în alergare există doar învingători. Orice performanță, fie că vorbim despre atingerea unui record de timp, sau depășirea unui nou prag de distanță, merită felicitată. La finalul tuturor curselor, am văzut mereu campioni și amatori la un loc, schimbând felicitări, impresii și sfaturi.

Totul începe cu un pas și multă voință. În timp, kilometrii extra și secundele în minus vin de la sine. Alergatul se poate practica oricând și oriunde. Când alergi, te eliberezi de griji și te concentrezi doar asupra unui lucru: să dai ce e mai bun din tine.

Cât despre puterea exemplului, sunt onorat că am reușit să transmit și eu mai departe această bucurie a alergatului și am reușit să motivez anumite persoane să își depășească limitele, lucru pe care, la rândul lor, l-au făcut mai departe.

Închei aceste rânduri cu gânduri bune către organizatori și participanți, fie ei veterani sau debutanți, în acest sport minunat. Abia aștept să înfrunt iar bestia de 42 km!

Ținem legătura?

Te așteptăm

Bd. V. Pârvan 4, Timișoara 300223, Timiș
Vrei să fii voluntar?

Parteneri

Liberty Marathon © 2021. All rights reserved.

a daring project by EBIG