Până puțin timp în urmă te simțeai super motivat de a-ți depăși limitele și abia așteptai fiecare antrenament de alergare, însă într-o zi toată motivația parcă a dispărut? Acesta este running burnout, sau așa zisa epuizare în alergare. Dacă nu ești conștient de acest running burnout, s-ar putea să crezi că nu mai ești interesat să alergi. De fapt, trebuie doar să faci un pas în spate și să aduci niște ajustări în rutina ta zilnică pentru a te îndrăgosti din nou de alergare. Care sunt aceste schimbări și cum le poți implementa? Haide să le luăm pe rând:

1. Fii realist

De cele mai multe ori noi suntem sabotorii propriului nostru progres. Doar pentru că ieri ai reușit să îți dobori un nou record în ceea ce privește antrenamentul tău de alergare, nu te aștepta ca asta să se întâmple zilnic. De aici pornește fundația care duce la running burnout. Deși tuturor ne-ar plăcea să atingem record după record, întelept este să ne reducem așteptările și să ne fixăm obiective realiste.

Running burnout

2. Nu te supraantrena

Chiar dacă de cele mai multe ori tindem să credem în zicala ”cu cât mai mult, cu atât mai bine”, aceasta nu este mereu valabilă. Încearcă să menții un echilibru și să nu te suprasoliciți des. Un lucru este cert: prea multă alergare nu te va conduce întotdeauna la rezultate mai bune.

Running burnout

3. Aleargă cu prietenii

Cu toții știm că alături de persoanele dragi, orice sarcină devine mai ușoară, inclusiv când vorbim despre epuizare în alergare. Include-i pe cei dragi și în antrenamentul tău de alergare săptămânal și bucurați-vă, împreună, de toate beneficiile acestuia.

Epuizarea în alergare

Nu ai pasionați de alergare printre cei dragi? Nu te alarma. În schimb, optează pentru un club de alergare local sau național. Cu un mic research pe grupurile de Facebook, poți găsi camarazii de care aveai nevoie până acum.

 

Este foarte important să fim conștienți de nevoile corpului, dar și minții noastre. Atunci când simți că motivația este la pământ, asigură-te că faci ajustările necesare stilului tău de viața și nu renunța la obiectivele tale.

 

Tu ai experimentat până acum running burnout aka epuizarea în alergare? Cum ai depășit-o?